Bijeenkomsten MVI

/ diverse locaties

PIANOo organiseert regelmatig bijeenkomsten over maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). In onze agenda vindt u een actueel overzicht van alle bijeenkomsten. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle terugkerende bijeenkomsten.

PIANOo heeft een groot kennisnetwerk. De organisatie heeft kennisbijeenkomsten over de volgende thema's

Leernetwerk Bouw 
Leernetwerk GWW 
Leernetwerk Energie 
Leernetwerk Doelgroepenvervoer 
Leernetwerk Zero emissie voertuigenpark 
Leernetwerk Bedrijfskleding 
Leernetwerk Kantoorinrichting 
Leernetwerk Catering 
Leernetwerk Hout 
Leernetwerk Adviesdiensten

Via de site van PIANOo kunt u de data en nadere uitleg voor deze bijeenkomsten terugvinden

Nieuws

Webinar CO2 beprijzing 7 oktober 2020

Webinar CO2 beprijzing 7 oktober 2020

Geplaatst op 29-10-2020

Op 7 oktober 2020 organiseerden MVO Nederland, Klimaatverbond Nederland en Alliander een webinar over CO2-beprijzing in de publieke en semipublieke sector, getiteld Rekenen met de toekomst – De opmaat naar volwaardige CO2-beprijzing in de bedrijfsvoering en inkoop van publieke en semipublieke organisaties. Het deelnemersveld van 120 mensen bestond uit allerlei partijen, van netbeheerders tot gemeenten, van waterschappen tot adviesbureaus en van infrabedrijven tot provincies. Ook het scala aan sprekers dat aan het woord kwam was divers.

Lees verder
Publicaties binnen en beschikbaar!

Publicaties binnen en beschikbaar!

Geplaatst op 15-07-2020

15 juli 2020 - Over de afgelopen periode heeft Klimaatverbond Nederland samen met haar partners een hoop informatie verzameld over en ervaring opgedaan met (interne) CO2-beprijzing. Alle documenten zijn inmiddels beschikbaar! Op de pagina Publicaties kunt u al deze documenten vinden. Meer weten? Neem contact op met ons team via Thijs de la Court (t.delacourt@klimaatverbond.nl) of Dieuwertje Walch (dieuwertje.walch@klimaatverbond.nl).

Lees verder
Webinar interne CO2-beprijzing in de GWW-sector

Webinar interne CO2-beprijzing in de GWW-sector

Geplaatst op 10-07-2020

5 Juni 2020 – Op dinsdag 26 mei organiseerde Klimaatverbond Nederland een webinar over CO2-beprijzing in de grond-, weg- en waterbouwsector, samen met partners Tauw en Witteveen+Bos. In het webinar werden praktijkervaringen gedeeld en werd samen met inkopers, adviseurs en projectleiders in deelsessies besproken wat voor mogelijkheden zij zien om CO2-beprijzing in te zetten in hun eigen organisatie en wat ze nodig hebben om er verder mee aan de slag te gaan.

De terugkoppeling van de deelsessies kunt u hier terugluisteren. Ook kunt u het verslag en de PowerPointpresentaties van het webinar downloaden.

Lees verder
Gemeenten en provincies met zero emissie doelgroepenvervoer of regiotaxi opgave? Sluit u aan bij de buyer group!

Gemeenten en provincies met zero emissie doelgroepenvervoer of regiotaxi opgave? Sluit u aan bij de buyer group!

Geplaatst op 06-04-2020

Staat u aan het begin van een project om doelgroepenvervoer/regiotaxi opnieuw aan te besteden? Heeft u de ambitie om dit emissieloos vervoer te laten zijn de komende jaren? Meldt u dan aan voor de buyer group Doelgroepenvervoer/regiotaxi en profiteer van deskundige begeleiding om uw ambities te realiseren. Klimaatvebrond Nederland neemt deel aan deze buyer group.

Lees verder

Klimaatverbond NederlandVNGIPOUvWMinisterie van I&WPiANOo